زخم معده یکی از رایج‌ترین مشکلات گوارشی است که می‌تواند باعث تجربه‌ی درد مزمن و اختلال در زندگی افراد شود.

زخم معده یکی از رایج‌ترین مشکلات گوارشی است که می‌تواند باعث تجربه‌ی درد مزمن و اختلال در زندگی افراد شود. طبق آماری که تاکنون منتشر شده، شیوع این بیماری در بین مردم جهان، چیزی نزدیک به ۱۵ درصد است که نرخی نسبتا بالا محسوب می‌شود. از این‌رو، خوب است که افراد با این بیماری و علائم آن بیشتر آشنا بشوند و بتوانند در صورت ظهور علائم، به موقع به پزشک مراجعه کنند. در این مقاله قصد داریم این بیماری را به شما معرفی کنیم.

زخم معده چیست؟

زخم معده، یک زخم گوارشی است که به دلیل ترشح بیش از حد اسید معده و از بین رفتن پوشش محافظتی معده به مرور زمان ایجاد می‌شود. این زخم باز در سطح معده، یکی از علت‌های رایج احساس درد در کانون معده است. در این شرایط، افراد معمولا درد را در یک نقطه‌ی خاص در معده احساس می‌کنند.

علت‌های اصلی این عارضه

به طور کلی علل مختلفی باعث ایجاد زخم معده می‌شوند. با این حال، متخصصین عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری و استفاده بیش از حد از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی را علل اصلی این عارضه در ۹۹ درصد مواقع می‌دانند.

زخم گوارشی

علائم زخم معده

  • احساس سوزش خیلی شدید در معده و احساس سیری به محض غذا خوردن
  • احساس درد در قسمت بالای شکم، بین استخوان سینه و ناف
  • احساس سوزش سر دل و رفلاکس معده
  • حالت تهوع و استفراغ
  • نفخ

البته لازم به ذکر است که گاهی این زخم در معده همراه با علامت خاصی نیست. به این حالت از عارضه، زخم معده‌ی خاموش می‌گویند.

ریسک فاکتورهای زخم معده

موارد زیر می‌توانند خطر ابتلا به زخم گوارشی را تا حد زیادی افزایش دهند. این موارد عبارتند از:

  • سیگار کشیدن: این مورد می‌تواند ریسک ابتلا به زخم معده را در افرادی که عفونت هلیکوباکتر پیلوری در آنها وجود دارد، بالا ببرد.
  • نوشیدن الکل: این کار باعث تحریک پوشش محافظتی معده و فرسایش آن به مرور زمان می‌شود. در نتیجه اسید معده در این حالت افزایش می‌یابد.
  • خوردن غذاهای تند
  • داشتن استرس در بیشتر تایم شبانه روز

سخن پایانی

در آخر باید بگوییم که زخم معده یکی از دردهای گوارشی بسیار شایع در بین مردم محسوب می‌شود که رنج زیادی را برای آنها ایجاد می‌کند. با این حال، این بیماری بسیار درمان‌پذیر بوده است. با مراجعه‌ی به موقع به پزشک، می‌توان از ایجاد عوارض این بیماری جلوگیری کرد.

 

منابع :

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22314-stomach-ulcer

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/peptic-ulcer/symptoms-causes/syc-20354223

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *